Annonse


Så tøff er Toughbook

Panasonic Toughbook CF-30 skal være verdens tøffeste laptop. Den er kanskje ikke spesielt imponerende hva spesifikasjonene angår (1.66 GHz-prosessor, 512 MB RAM og 80 GB harddisk), men den skal tåle så godt som alt av fysiske påkjenninger.

Bladet Forbes fant ut at de skulle teste påstandene. På ordentlig. Her snakker vi ikke om å ta med maskinen ut i skogen og sprute litt vann på den.

Overkjørt
Forbes startet med å miste den i gulvet, stå på den og til slutt kjøre over den med en bil. Deretter sølte de cola over tastaturet og brukte maskinen til å knuse den tomme boksen. Ingen skade gjort.

Det fortsatte med å knuse chips i maskinens tastatur og kaste darts på skjermen. Null skade, kun små hull på skjermens beskyttende film.

Annonse
(Ill.: Forbes)
Den ekte testingen kom imidlertid senere. Journalistene gav nemlig CF-30 til en tiger. Tigeren tråkket på laptopen, gnagde og siklet på den. Behandlingen gjorde at fem av tastene falt av, men det gikk fint at å lime dem på plass igjen, og maskinen fungerte som før.

Nedtramping
Neste stopp – en elefant. Som naturligvis stod på CF-30 og sparket den rundt. Den eneste som skjedde var at harddisken datt ut, men var fint mulig å skyve inn igjen. Dessuten dukket det opp noen små knekk på oversiden.

Den ultimate testen kom til slutt. Forbes bestemte seg for å rett og slett skyte PC-en. De fyrte av en .22 Ruger, og til tross for at kulen lagde et hull gjennom skjermen, var det fremdeles mulig å skru på maskinen! Den viste seg altså å være så godt som udødelig.

Magnum vant

10-lid-JacksonArms-010
(Ill.: Forbes)
Forbes avsluttet testen med å skyte maskinen med både magnum og hagle. Dét tok til slutt knekken på CF-30.

En CF-30 er naturligvis ikke en PC for vanlige brukere, og har meget spesifikke kundegrupper med ekstreme behov. Men det er artig å lese at den faktisk lever opp til påstandene til produsenten, og vel så det. Les hele testen her for god underholdning.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse