– Betal hver gang telefonen ringer!

Oj! Det ringer! Nå må jeg betale enda mer!

Om du har kjøpt en ringetone eller kopiert den fra eget musikkbibliotek, nøyer ikke musikkbransjen seg med at du har allerede har betalt for den.

– Ringetoner er framføring

Nå vil de i tillegg pålegge deg å betale en avgift for hver gang telefonen din ringer!

Rettighetsorganisasjonen ASCAP (American Society of Composers) sidestiller nemlig telefonringing med offentlig framføring av musikkverk.

Annonse

– Mulig å oppfatte for forbipasserende

Organisasjonen går nå til sak mot teleselskapet AT&T for å unnlate å etterkontrollere hvordan ringetonene de har solgt blir brukt av kundene i ettertid.

I søksmålet organisasjonen har levert til United States District Court Southern District of New York går det fram at de ser på hvert eneste «ring» som en mini-konsert, der – som det heter – det er mulig for såvel telefoneieren som forbipasserende å oppfatte musikken.

Til sak mot jentespeidere

Søksmålet er kanskje ikke så overraskende, siden dette er den samme organisasjonen som i sin tid gikk til sak mot jentespeidere for å synge sanger komponert av deres medlemmer ved leirbålet (se brandnamebullies.com).

ASCAP har bebudet ringetone-saker også mot andre telegiganter i tillegg til AT&T – blant dem Verizon og Vodaphone. Så vidt vi vet har verken Telenor eller NetCom hørt noe fra dem så langt.

Annonse
Annonse