Oj! Det ringer! Nå må jeg betale enda mer!

Annonse


– Betal hver gang telefonen ringer!

Om du har kjøpt en ringetone eller kopiert den fra eget musikkbibliotek, nøyer ikke musikkbransjen seg med at du har allerede har betalt for den.

– Ringetoner er framføring

Nå vil de i tillegg pålegge deg å betale en avgift for hver gang telefonen din ringer!

Rettighetsorganisasjonen ASCAP (American Society of Composers) sidestiller nemlig telefonringing med offentlig framføring av musikkverk.

– Mulig å oppfatte for forbipasserende

Organisasjonen går nå til sak mot teleselskapet AT&T for å unnlate å etterkontrollere hvordan ringetonene de har solgt blir brukt av kundene i ettertid.

Annonse
I søksmålet organisasjonen har levert til United States District Court Southern District of New York går det fram at de ser på hvert eneste «ring» som en mini-konsert, der – som det heter – det er mulig for såvel telefoneieren som forbipasserende å oppfatte musikken.

Til sak mot jentespeidere

Søksmålet er kanskje ikke så overraskende, siden dette er den samme organisasjonen som i sin tid gikk til sak mot jentespeidere for å synge sanger komponert av deres medlemmer ved leirbålet (se brandnamebullies.com).

ASCAP har bebudet ringetone-saker også mot andre telegiganter i tillegg til AT&T – blant dem Verizon og Vodaphone. Så vidt vi vet har verken Telenor eller NetCom hørt noe fra dem så langt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse