Fra venstre: Fredrik Neij, Gottfrid Svartholm-Warg og Peter Sunde. Svartholm-Warg var ikke tilstede under ankesaken og får derfor ingen dom i dag. Han må møte i retten senere.

Annonse


TPBs antipiratvåpen lansert

The Pirate Bay har åpnet betatestingen av deres krypterte private nettverk, som de regner med vil sikre deres brukere fra opphavrettstrøbbel.

Koster penger
I første hånd har tjenesten kun blitt gjort tilgjengelig for de 3000 første påmeldte til betatesten, men hele 180 000 venter i kø for å ta del i testingen.

Tjenesten er imidlertid ikke gratis, og koster 5 euro, omtrent 45 kroner, i måneden.

Oppkalt etter lov
IPREDator har fått navnet fra IPRED-loven, ofte kalt antipiratloven. IPRED gir rettighetshavere i Sverige større frihet til å etterforske fildelere for å se om deres materiale blir ulovlig delt, og ble satt i effekt den 1. april i år.

Annonse
IPREDator var planlagt å slippes samme dag, men ble utsatt fram til nå.

– Ja, vi er forsinket som vanlig. Men det hadde ikke vært oss om vi ikke var forsinkede :-), står det på The Pirate Bay-bloggen.

Økt sikkerhet
Tjenesten fungerer som et virtuelt personlig nettverk (VPN), selv om sikkerheten vil være økt, da absolutt ingen informasjon vil bli lagret. Uten noen nettverkinformasjon vil det heller ikke være noe vits for selskapene å gå etter selskapene som hoster tjenesten.

Hvordan det hele vil fungere i praksis får vi bare vente og se. Plate- og filmbransjen gir seg neppe så lett som The Pirate Bay håper, og om alle The Pirate Bay-brukere vil betale for tjenesten er også en helt annen sak.

Kilde:
TPB

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse