Hopp til navigasjon Hopp til innhold
obj.phpi

IFPI drar Telenor for retten

Nå vil IFPI og filmbransjen at ISPen skal blokkere fildelingssider.

obj.phpi
IFPI med Marte Thorsby i spissen drar Telenor inn i retten. De er nå lei av at nordmenn laster ned opphavsbeskyttet materiale fra nettsider som The Pirate Bay.

Skrev under på forføyning

I tillegg til IFPI har flere filmselskap også levert inn klage til tingretten mot Telenor kan VG Nett melde. En av de som nå har skrevet under på forføyningen er selskapet bak Max Manus representert ved Sveinung Golimo i Filmkameratene:

– Vi ønsker å få belyst problemstillingen. Vi ønsker ikke å sensurere nettet, men vi ønsker å ha muligheten til å tjene penger på det vi lager, sier han til VG Nett.

Vil at Telenor-kunder skal blokkeres

Det IFPI og filmbransjen ønsker er at Telenor skal blokkere kundene sine i å besøke nettsider som tilby opphavsbeskyttet materiale deriblant musikk og film.

Telenor på sin side mener IFPI og resten tar helt feil når de går til tingretten:

– Vi mener det samme som tidligere: det er et bomskudd å gå etter oss, og helt feil vei å gå, sier informasjonssjef Atle Lessum i Telenor til VG Nett og legger til: – Vi har ikke sett brevet, og må lese gjennom det før vi kommenterer i detalj. Men basert på det vi har hørt, er det ikke noe som endrer vårt budskap. Vi er etter vår mening feil adressat, de får heller gå etter de som de faktisk mener gjør noe ulovlig.

Kilde:
VG

Stikkord: ifpi, musikk, pirate, telenor, the pirate bay