Palm Pre er langt bedre enn iPhone, mener APs anmelder.

Annonse


– Palm Pre dunker iPhone

Lørdag denne uka slippes Palms nye prestisjetelefon Palm Pre i USA.

Overbegeistret

Palm har delt ut noen få prøveeksemplarer til anmelderne, og de fleste synes å være enige om at dette er en formidabelt comeback for en PDA/mobilprodusent som de siste årene har levd i skyggen av Nokia, HTC, Apple og alle de andre.

Teknologiskribenten Peter Svensson i nyhetsbyrået Associated Press (AP) er for eksempel overbegeistret.

Ekte multitasking

I følge Svensson slår Palm Pre Apples iPhone på nær sagt alle punkter.

Annonse


For det første har den nye Palm-en ekte multitasking. Det betyr at du kan kjøre flere programmer samtidig. På iPhone er du nødt til å lukke programmet du jobber i før du starter et annet.

Kjapt kamera

På Palm Pre trenger du ikke tenke på hvilket nettsamfunn du er medlem i, hvilket Messenger-system du bruker eller hva slags e-post du har. Telefonen inneholder applikasjoner som lar deg integrere alt, og som i tillegg lar deg snakke på tvers av systemene.

Kameraet er i følge Svensson vanvittig mye bedre enn alle andre mobilkameraer, på tross av at det bare har tre megapikslers oppløsning. Dette fordi det går mye kortere tid fra du trykker på utløseren til bildet blir tatt. Kortere tid enn de fleste kompaktkameraer også, i følge anmelderen.

Hyggelig pris

Telefonen er vesentlig mindre enn iPhone, og med sin såpeform også mer elegant, skal vi tro Svensson.

Prisen på litt over 1200 kroner (med binding til Sprint) er svært mye hyggeligere enn en iPhone, og lavere enn de fleste betydelig mindre avanserte mobiltelefoner.

At Palm-en oppfører seg som en iPhone/iPod mot iTunes (minus kjøpte filer med DRM) trekker også opp.

Delte meninger

De fleste anmelderne synes å være i hvert fall delvis enig med AP-skribenten. Her er et knippe andre anmeldelser fra amerikanske aviser:

New York Times
Wall Street Journal
Engadget
CNET
PC World
Business Week

Det er foreløpig ikke klart når telefonen blir lansert i Europa. I Norge vil importøren Emcom ta inn telefonen så snart den er klar for det norske markedet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse