mininova

Annonse


Mininova-saken har begynt

mininovaEnda en piratrettsak er i ferd med å ta over nyhetsbildet.

Denne gangen er det imidlertid ikke svenske Pirate Bay, men nederlandske torrentindeksøren Mininova som må svare for seg i rettsalen.

Vil ha strengere filter
Motstanderen er antipirat-gruppen BREIN, som vil at Mininova skal innføre et filter for å filtrere vekk opphavsrettsbeskyttet materiale. Slik nett-tjenesten er i dag mener BREIN de gjør seg medskyldige i brudd på opphavsrettsbeskyttelsen, noe som de selvfølgelig må straffes for.

Mininova på sin side mener de allerede har innført et godt nok system for å rapportere om tvilsomme filer, og har blant annet innledet et samarbeid med MPA (Motion Picture Association) for å få fjernet opphavsrettsbeskyttet materiale. BREIN vil imidlertid ha sitt eget filter, som Mininova for lengst har uttalt er altfor strengt.

Annonse


Lang krangel
Diskusjonen begynte så tidlig som i 2006-2007, hvor de to partene prøvde å inngå en avtale. De ble imidlertid aldri enige om hvordan filteret skulle implementeres og utføres, og heller ikke hvem som skulle betale for det.

I motsetning til The Pirate Bay har Mininova hele tiden spilt med åpne kort, og prøvd å forholde seg til plate- og filmbransjen så høflig som de har kunnet. I tillegg fokuserer Mininovas advokat på i saken at Mininova ikke hoster en egen torrent-tracker i motsetning til The Pirate Bay, og tilbyr heller ikke en BitTorrent-klient.

Nettopp begynt
Saken er fortsatt langt ifra ferdig, og det eneste som har skjedd i saken hittil er at begge parter har lagt fram sin side av saken. Vi vil selvfølgelig følge med, og rapportere om hva som skjer videre.

Kilde:
TorrentFreak

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse