grgt

Annonse


Hvor bra er «Bing»?

Microsofts nye søkemotor Bing er ikke akkurat noen Google-killer i sin nåværende form.

Nå er Bing her

Søketjenesten som ble gjort tilgjengelig 1. juni er Microsofts forsøk på å ta opp kampen mot den desiderte ener, Google. Microsofts Steve Ballmer har et relativt realistisk syn på denne kampen og vet at den ikke er vunnet over natta. Dette vil ta tid.

Microsoft prøver å posisjonere seg bort fra vanlige søkemotorer med begrepet «decision engine» og ikke «search engine».

Prøver å gjøre andre ting enn Google

ZDNets Garett Rogers konkluderer med at søkene ikke er elendingige, men heller ikke noe bedre enn Googles. Hva hva er poenget med å skifte søkemotor da, spør Rogers?

Annonse


Det skal nevnes at Bing har en pen mouse-over video-funksjon, men denne funksjonen fungerer ifølge Rogers sånn halvveis og har problemer med Flash-feil. Det skal nevnes at Bing fortsatt er beta.

– Ikke noen forskjell fra Live Search

Kuttisme.no har testet Bing med både norske og engelske søkeord som «Gunnar Sønsteby» og «mobile phone» og mener at tjenesten fungerer bra og at de spesielt innen reise, helse, shopping og lokalsøk har klart å gjøre ting Google ikke gjør.

Bigmouthmedia har også testet Bing, men er langt mer negativ til Microsofts søkesatsing som de mener hverken imponerer på bildesøk, nyhetssøk eller vanlig søk:

«Bing ser lekker ut, og tanken bak virker god. Men den har ikke mye nytt å komme med i forhold til Live Search. I forhold til hvordan beta versjonen fungerer, ser vi ikke helt hvordan Bing kan ta opp kampen med Google.»

Techradar har også testet Bing.

Kilder:
ZDNet
Bigmouthmedia
Kuttisme