palm_pre

Annonse


Palm Pre synker mot iTunes

En gang var PDA-produsenten Palm markedsleder på håndholdte datamaskiner.

Sensasjonell lansering

Men det var før de avanserte mobiltelefonene som gjør «alt». I dag er Palm knapt mulig å finne i norske butikkhyller, og har endt opp som et nisjemerket på det amerikanske mobilmarkedet.

Journalister som deltok på årets CES-messe i Las Vegas i januar i år gjorde derfor store øyne da Palm lanserte sin Palm Pre – en linuxbaserte smartphone med pekeskjerm og støtte både for Java og Flash.

Akkurat som en iPhone

Nå viser det seg at telefonen også har en annen funksjon som ikke er hverdagskort hos Nokia-ene og Sony Ericsson-ene i denne verden.

Annonse


Palm Pre synkroniserer nemlig mot iTunes, og oppfører seg i det store og det hele akkurat som en iPhone eller iPod mot Apples grensesnitt.

iPods «far» er Palm-sjef

Du kan med andre ord synkronisere både musikk, film og bilder mellom PC/Mac med iTunes og Palm-telefonen. Eneste unntak er kjøpte iTunes-filer DRM-beskyttet med FairPlay, men disse selges jo knapt lenger.

Årsaken til at Palm Pre har fått iTunes-støtte er trolig at Palm for en tid tilbake headhuntet og kapret Jon Rubinstein fra Apple. Rubinstein var mannen som utviklet den første iPod-modellen. Han innehar nå topp-posisjonen i Palm.

Protest fra Apple?

Om Rubinsteins gamle venn Steve Jobs vil godta iTunes-støtte i den nye Palm-en er usikkert. Apple har som prinsipp at det bare er Apples egne bærbare produkter som skal støttes.

Likevel har vi sett tidligere at enkelte Creative-modeller oppfører seg akkurat som en iPod når du kobler dem til USB-porten. men dette er trolig bare historie i dag. En test med en av de nyere modellene ga ikke samme resultat.

Også Nokia-telefoner samarbeider til en viss grad med iTunes. Men her er det snakk om at Nokias egen programvare leser iTunes XML-bibliotek og synkroniserer mot deres telefoner den veien. Resultatet er bare en delvis kompatibilitet, mens Palm altså «tar’n helt ut».

Kilde:
Fortune

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse