Aino betjenes stort sett med vanlige taster

Annonse


Her er Sony Ericssons supertelefoner

I morges kom det et par pressemeldinger fra Sony Ericsson i innboksen. Ingen stor sjokk – vi visste vi skulle møte selskapet i et elegant lokale sentralt i Oslo, men pressemeldingene bekreftet i alle fall hvilke telefoner vi kom til å kjenne på en halvtime senere. Det er nemlig den helt nye linjen med modeller som ble offisielt annonsert i dag: Satio, Aino og Yari. Tre telefoner som i ekstrem grad fokuserer på mest mulig funsjonalitet.

Det var også disse telefonene vi fikk sjansen til å teste i løpet av fredagens presentasjon.

Telefonen som gjør alt
Først og fremst Satio. Det er sikleobjektet nummer en, og Sony Ericsson selv presenterer mobilen som en kulminasjon av alt de har jobbet med siden 2001. Det er for øvrig den samme telefonen som tidligere i år ble presentert under konseptnavnet Idou.

DSC02457

Det er en lekker telefon med en nydelig trykkskjerm, ingen tastatur, et kamera med hele 12.1 megapiksler, Symbian-operativsystem (S60, 5. utgave), alle nødvendige og unødvendige tilkoblingsmuligheter, GPS, og alt annet man kan tenke seg. Skjermen har ekte 16:9-format og er 3.5-tommer stor. Sony Ericsson er også veldig fornøyd med at en hel rekke applikasjoner, som YouTube, Picasa og Facebook er forhåndsinstallert, og selskapet vil i tiden fremover også introdusere sin egen applikasjonsbutikk som vil gjøre det mulig å handle ytterligere programmer. Nok en konkurrent til App Store til Apple altså.

Først og fremst er Satio uansett et skikkelig lekkert stykke teknologi, og vi gleder oss virkelig til å få testet den i fred og ro. Konstruksjonen virker veldig solid, selve enheten ser veldig behagelig ut, og menyene er elegante og lette å navigere seg gjennom.

Vi må imidlertid vente en stund på Satio, da telefonen lanseres tidligst i fjerde kvartal 2009, til en pris på ca. 5-6000 kroner.

Mest for film og musikk
Den andre av dagens nyheter heter altså Aino, og er mindre teknisk avansert, men fokuserer fremdeles først og fremst på medieavspilling. Den har både trykkskjerm og vanlig talltastatur som skyves frem fra undersiden. Skjermen er tre tommer stor, og støtter som sagt berøring, men kun i visse applikasjoner som har med film og musikk å gjøre. Ellers bruker man det vanlige tastaturet.

Aino kommer med egen dokkestasjon og trådløst headsett

I tillegg til alt dette får man selvsagt GPS, Wi-Fi, 8 megapiksel-kamera, minnekort og alt annet man forventer. En ganske unik funksjon er imidlertid muligheten til å koble telefonen mot PlayStation 3, takket være Remote Play-funksjonen. Denne kjenner vi fra PSP: Du kan rett og slett sitte hvor som helst i verden og gå inn på filmer, musikk og bilder du har liggende på PS3, og få tilgang til disse. Forutsatt at du har tilgang til nett.

Aino kommer også i fjerde kvartal 2009, prisen er imidlertid ikke klar.

Spilltelefonen for unge
Den tredje mobilen fokuserer mest på spill, og heter Yari. Det er en mer tradisjonell mobil, men det interessante her er at den støtter bevegelsesbasert spilling. En Wii i lomma, på en måte.

Vi kommer tilbake med mer om telefonene den dagen de lanseres i butikk, og vi får låne testeksemplarene. Men vi må innrømme at vi er imponert over Sony Ericssons vilje til å redefinere seg selv. Vi håper selskapet er på rett spor.


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse