Maskiner som denne er ikke beskyttet mot virus, hevder Trend Micro.

Annonse


– Vær ærlige, Apple!

Apple-brukere har i alle år ment at de ikke kan rammes av virus på samme måte som Windows-brukere.

– Falsk påstand

Apple har gjort lite for å korrigere denne myten, av åpenbare årsaker.

Nå tar antivirusselskapet Trend Micros et kraftig oppgjør med denne forestillingen.

? Det er beviselig en falsk påstand å hevde at skadelig kode og virus ikke kan ramme en plattform fra Apple, hevder Rik Ferguson, sikkerhetsekspert hos Trend Micro.

Tetter hull hele tiden

I en pressemelding påpeker Trend Micro at flere applikasjoner på Mac OS-plattformen den siste tiden vært hardt utsatt, for eksempel Adobe Flash, Acrobat og Microsoft Office.

Senest på tirsdag da Microsoft hadde sin «Patch Tuesday», manglet viktige oppdateringer til Microsoft Office PowerPoint for Mac ? oppdateringer som skulle tette alvorlige sikkerhetshull i PowerPoint.

– Mac-er står ubeskyttet

Dermed er Mac-datamaskinene fortsatt sårbare, noe som kan føre til installasjon av skadelig kode som blant annet sender en liste over datamaskinens innholdt til en bestemt IP-adresse, hevder selskapet.

? Alt handler om penger, og det faktum at Mac-brukere i stor grad er uforberedt og at datamaskinene i stor grad er ubeskyttet, øker bare tiltrekningskraften, fortsetter Rik. Apple burde være ærligere overfor kundene angående trusselbildet og gi dem råd om hvordan de kan beskytte sine investeringer, identiteter og ressurser, heter det i pressmeldingen fra Trend Micro.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse