Fra venstre: Fredrik Neij, Gottfrid Svartholm-Warg og Peter Sunde. Svartholm-Warg var ikke tilstede under ankesaken og får derfor ingen dom i dag. Han må møte i retten senere.

Annonse


Ingen dagbøter for TPB-gutta

Forrige uke ble det gjort kjent at platebransjen ville straffe The Pirate Bay-tiltalte ytterligere, ved å innføre dagbøter fram til de legger ned nett-tjenesten.

Nå har den svenske tingretten sett på saken, og avslår søknaden til platebransjens advokat Peter Danowsky.

Vil høre TPBs side av saken
Platebransjens advokat hadde nemlig søkt til retten om at dagbøtene skulle innføres så fort som mulig, uten at The Pirate Bay-tiltalte skulle få noe ord i saken. Retten ville imidlertid ikke ha noe av dette, og vil heller høre fra de tiltalte før de tar en endelig avgjørelse.

Peter Sunde har uttalt etter at søknaden til platebransjen ble gjort kjent at de aldri hadde blitt bedt om å fjerne torrentene Donowsky la frem i søknaden. Sunde, som er en av forsvarerne i saken selv, fordømmer handlingene til platebransjen og sier de bare er interessert i penger og makt, og ikke artistene de hevder å representere.

Annonse


Kan anke
Nå har The Pirate Bay-guttene et par uker på seg å komme med en standpunkt i saken som de vil argumentere for i rettsalen. Musikkindustrien og deres advokater vil også få et par uker på seg hvor de kan anke avgjørelsen.

– Vi bestemmer oss imorgen om vi vil anke eller ikke, uttalte Peter Danowsky i en uttalelse etter at rettens avgjørelse ble kjent.

Kilde:
TorrentFreak

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse