Så lite CPU bruker Lenovos S12 når den kjører 1080p. Grunnen er at GPUen tar jobben.

Annonse


Her er beviset!

I går avduket Lenovo verdens første netbook basert på Nvidias Ion-plattform. Se hva den er god for!

Sen den kjøre HD

Fordelen med Ion-plattformen er at den kombinerer billig-CPUen Atom med et GeForce 9400M-skjermkort. Et skjermkort som drar 1080p helt uten problemer som vi kan se demonsterert på Lenovos skrytevideo under.

Det er lite poeng å kjøre 1080p på en laptop med 12″ skjerm så da er det fint maskinen kommer med HDMI slik at man kan koble den opp til en stor flat-TV og dermed bruke den som en bærbar mediaspiller.

Spill CoD 4

I tillegg til å takle HD-video med minimal CPU-kraft (under 30 prosent) så kjører den også det pene spillet Call of Duty 4 som ser pent ut, men som riktignok ikke er noen Crysis-killer rent teknisk.

Annonse


Maskinen kjører spillet på rundt 30 bilder i sekundet. Det er helt akseptabelt når man tenker på hvor billig maskinen er (rundt 3800 kroner), men man kan nok neppe blåse opp bildet på en 46″ med masse kantutjevning og fulle detaljer.

Er du mer interessert i en stasjonær mediacentermaskin? Da kan Asrock NetTop ION 330 være et godt alternativ. Maskinen koster kun 3000 kroner, med kommer med 2GB inne, DualCore Atom 330 og 320GB harddisk. Multicom.no selger maskinen i Norge.

Slik kjører Call of Duty 4:

Slik kjører den 1080p:

Slik ser HD-netbooken ut:

Kilde:
Notebooks.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse