FBI tilbakeviser at de har hacket på Twitter, men skriver i pressmeldingen at det per dags dato ikke er funnet bevis for at det har skjedd noe.

Annonse


Virus rammer FBI

Både FBI og det føderale politikorpset i USAs delstater (US Marshals) ble i går tvunget til å stenge store deler av datanettverket sitt.

Årsaken var et mystisk virus som i følge sikkerhetsekspertene bare angriper politiressurser.

FBI tilbakeviser at de har hacket på Twitter, men skriver i pressmeldingen at det <i>per dags dato</i> ikke er funnet bevis for at det har skjedd noe.
(Ill.: FBI)

Hadde trolig politiet som mål

Ikke overraskende går spekulasjonene høyt om det det dreier seg om et målrettet angrep fra kriminelle kretser. Kretser som utvilsomt helst ser at det føderale politiet er så vingeklippet som mulig.

Ingen data skal være stjålet, og det er dermed ikke snakk om noen sikkerhetsrisiko. Men politiet ble i går kraftig satt tilbake i sitt daglige arbeid, i følge US Marshals-talsmannen Nikki Cedric.

Annonse


Også i Norge

Noe lignende skjedde med norsk politi i midten av mars i år, da den fyktede, ukrainske Conficker-ormen slo ut et stort antall klientmaskiner, inklusive dem som holder styr på immigrasjonsdata på flyplassene.

Den gangen spurte mange hvorfor politiet ikke velger systemer som er mindre sårbare for angrep som i prinsippet kan ramme alle.

I USA i går var problemstillingen en annen. her dreide det seg om et sær-virus som ser ut til å ha vært utviklet for å ramme politiet spesielt.

Kilde:
Yahoo! Nes/AP