Under navnet «MiniBook» lanserer Russian Mac sin nye, bærbare PC med OS X.

Annonse


Russisk «Mac» med OS X

Russland er ikke kjent for å ta opphavsrett og merkevarebeskyttelse altfor alvorlig. Så florerer da også liksom-produkter med firmanavn forbausende likt originalen på gater og torg, og ikke minst på nettsteder med etterstavelsen .ru.

Under navnet «MiniBook» lanserer Russian Mac sin nye, bærbare PC med OS X.
(Ill.: russianmac.ru)

Flere kloner

Vi har tidligere sett Mac-kloninger i kjølvannet av Hasckintosh, modifikasjonen som gjør det mulig å installere Aplles operativystem på alle maskiner med Intel-brikkesett. Mest kjent er PsyStar.

Apple har prøvd å stoppe uvesenet ved å gjøre det umulig å installere oppdateringer til OS X.

Oppdateringer likevel

Det bryr åpenbart ikke RussianMac seg om. Fra nettstedet sitt selger de maskiner som minner stygt om Apples egne – i hvert fall i navnet. Her finner vi «MiniBook», «Pro», «Mini» og rett og slett «Book» – tilsvarende MacBook, Mac Pro, Mac mini og MacBook Pro.

Annonse


Maskinene ser unektelig mer ut som standard Windows-PCer enn Mac-maskiner (noe de utvilsomt også er), men operativsystemet er vaskeekte OS X. Og det velkjente eplesymbolet finnes flere steder på siden….

– Fullt lovlig

RussianMac bedyrer – som PsyStar – at de betaler lisens for OS X, og at alt dermed er lovlig. De lover også at alle oppdateringer kommer – både i selve operativsystemet og i programvare som iTunes og iLife.

Selskapet bruker trolig DellEFI eller tilsvarende programvare, som etter sigende skal oppheve oppdateringsforbudet fra Apple.

Det sier seg selv at RussianMac koster betydelig mindre enn ekte Mac…

Kilde:
News.com