Slik forestiller en fantasifull Photoshop-spøkefugl seg Apples nye sofasurfer/mediesentral - som fortsatt er på ryktestadiet.

Annonse


– Apple-tablet kommer i 2010

Alle Apple-fans er spente før den store WWDC-messen i juni, og ryktene lar seg ikke vente på.

Nå tror analytikere Apple vil annonsere en tablet-maskin som vil fylle tomrommet i Apples produktlinje mellom iPods og Macbooks.

Ingen netbook
Det er analytikeren Gene Munster som er skråsikker på Apples kommende planer, og grunnene hans er mange. Han peker blant annet på den nåværende Apple-sjefen Tim Cooks uttalelse om at netbooks var billig skrap, men at Apple likevel var klar over behovet.

Så hvordan skal de dekke behovet? En netbook fra Apple er lite sansynlig, da det antageligvis ville dra kunder vekk fra deres Macbook. En tablet-maskin derimot, på omtrent 7-10 tommer, ville være langt mer sannsynlig.

Annonse


Første halvdel, 2010
Munster slutter imidlertid ikke å spekulere der. Han antar Apple vil lage et hybrid-OS med en blanding av iPhones applikasjonsbaserte sider, med OS X sitt generelle utseende og struktur. Ettersom multitouch mest sannsynlig vil implementeres i tableten, vil OS-et selvfølgelig legge til rette for det.

Det vil imidlertid ta en stund å utvikle noe som dette fra bunnen av, og analytikeren setter dermed lanseringsdatoen til første halvdel i 2010.

Dermed er spenningen enda større fremfor WWDC i juni, hvor de fleste antar Apple vil annonsere et nytt produkt.

Kilde:
Cnet

Annonse