Windows 7 fungerer mye bedre på netbooks enn Vista, men det er smart å følge disse tipsene for å installere det lettest mulig.

Annonse


Windows 7 perfekt for netbooks!

Windows 7 Beta 1 fungerte strålende på netbooks kunne Gizmodo rapportere allerede i januar. Nå som RC-versjonen er her er det ingen grunn til å vente mer.

Mye kjappere enn Vista

Microsoft ser at netbooks er svært populært for tiden og har derfor optimalisert Windows 7-kjernen slik at OSet kjører mye lettere på disse maskinene.

Windows XP fungerer fint på netbooks, men hvor kult er det egentlig å bruke et OS fra 2001 med et svært utdatert brukergrensesnitt og ikke minst en gammel driverdatabase?

Krever minst 1GB minne

Windows 7 leverer tross alt store forbedringer og ikke minst sikrere surfing med Internet Explorer 8. Siden testkandidaten av Windows 7 er gratis er det ingen grunn til å ikke kaste ut Linux eller XP på netbooken din og prøve om sjuern er bedre.

Annonse


For å teste Win 7 på netbooken kreves det at den har 1GB minne, 8GB ledig diskplass, Windows 7 RC iso-filen og en installasjon av XP eller Vista og en minnepinne.

Slik gjør du det

Første steg er å laste ned Windows 7 RC 32bit (2.36GB).

Deretter må man gjøre klar minnepinnen man skal installere sjuern fra. Merk at dette tar litt tid. Følg disse lenkene avhengig av om du bruker XP, Vista eller MacOS. Etter at minnepinnen er klargjort mounter du Windows 7-isofilen med Virtual CloneDrive (Windows) eller MountMe (Mac).

Start netbooken din fra USB-minnepinnen. Har du mindre enn 16GB displass følger du installasjonsveiledningen, men stopper den etter første omstart. Da må du igjen velge USB som første oppstartsenhet.

Når installasjonsprogrammet har installert WIndows 7 filene til disken må installasjonen komprimeres. Dette gjøres ved å velge repair i Windows 7 installajonsprogrammet. Velg command prompt og skriv følgende:

1. d: (eller den stasjonsbokstaven som peker til SSD-disken)
2. cd windowssystem32
3. compact.exe d:*.* /c /s /i

Dette tar også lang tid så det er bare å sette fra seg netbooken og gjøre noe annet. Ta en titt i ITavisens Windows 7-forum for eksempel. Når compact.exe er ferdig start maskinen på nytt og fortsett installasjonen. Det var det!

Kilde:
Gizmodo