chrome3

Annonse


MS frykter Chrome-monopol

Microsoft er redd Google kan få monopol på nettet, skulle EU tvinge nettleseren inn i kommende Windows-distribusjoner.

Stor ledelse
I dag har Googles nettleser Chrome en markedsandel på rundt 1 prosent. Likevel planlegger Microsoft å argumentere overfor EU mot å inkludere Chrome i Windows – noe EU har planer om å tvinge giganten til.

Skulle de gjøre det frykter Microsoft Google vil få monopol på nettet.

Voksende popularitet
Med tanke på hvor stort sprik det er mellom de to nettleserne i dag kan det virke som en spøk. Ser man imidlertid på den ene prosentandelen som bruker Chrome er valget enkelt – Chrome er både raskt og enkelt, og interessen for nettleseren vokser stadig.

Annonse


Og Google vet at fart er viktig. Forskning viser at et par hunde millisekunders ekstra innlastingstid på en nettside kan få hele 20 prosent til å vegre seg for å gjøre et søk hos Google. En av Googles største mål med Chrome er å gjøre nettopplevelsen raskere for sluttbrukeren.

Sikrere enn IE
I tillegg har Chrome kommet bedre ut i sikkerhetstester enn Microsofts egne Internet Explorer. Grunnen skal være at nettleseren automatisk oppdaterer seg omtrent annenhver dag, noe som ofte fører til at flere Chrome-brukere har siste sikkerhetsoppdatering enn Internet Explorer-brukere.

Hvordan møtet med EU-kommisjonen vil gå for Microsoft får vi bare vente og se. De har likevel et godt argument, men tanke på hvor mye makt Google faktisk ville ha skulle Chrome forbi gå både Firefox og Internet Explorer.

De har allerede blitt utnevt søkekongen på nettet, og skulle de også tilby den mest populære nettleseren på markedet kan de raskt være i en svært mektig posisjon.

Kilde:
PC World

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse