Et stort antall McDonalds-avdelinger rundt om i verden har gratis trådløst nett. Nå kan dette bli bli begrenset.

Annonse


Lei av gratissurfere

Hurtigmatkjeden McDonalds er ikke bare kjent for chips og brugere, men også for gratis, trådløst nett.

Bruker lang tid

Nå har ledelsen i selskapet oppdaget at foruroligende mange av de som stikker innom, ikke er der primært for å stille sulten.

Mens en gjennomsnittskunde bruker 10 minutter på å kjøpe og spise en hamburger, bruker de som har med seg laptop eller mobil med nett gjennomsnittlig 35 minutter innenfor restaurantens vegger.

Henger utenfor

Det betyr 25 minutters «dødtid» – tid der det ikke foregår omsetning. Dette er selvsagt dårlige nyheter for en kjede som lever av å omsette flest mulig burgere på kortest mulig tid.

Annonse


Man har også oppdaget at folk henger utenfor lokalet, for å sjekke mailen eller få med seg nyheter hjemmefra.

Kan bli separate plasser

Turister har nemlig oppdage at mens de vanligvis må betale ekstra for trådløst nett på hotellet, kan de få den samme tjenesten gratis utenfor en hvilken som helst McDonalds-avdeling. Og de finner man jo stort sett sentralt plassert i de store byene rundt om i verden.

– Vi har fått tilbakemeldinger fra våre lisenstakerne våre om folk som sitter altfor lenge på plassene sine. Dette skal vi ta fatt i. Vi kan komme til å måtte sette av separate områder for WiFi-brukere og spisegjester som ikke trenger nett. Dette er en sak vi må finne ut av, sier IT-sjefen Anthony Rosenkowitz i McDonalds australske avdeling til IT News Australia.

Familievennlig sensur

IT-sjefen vil ikke si noe mer konkret om hvilke tiltak kjeden ønsker å innføre, men mener at kjeden ikke kan leve med at betalende kunder nå subsidierer gratissurfere som primært er innom for å bruke WiFi-nettet – eller til og med står utenfor lokalet.

I Australia alene målte man 3,9 millioner brukersesjoner på WiFi-nettet på McDonalds-restaurantene i fjor. Kjeden har for øvrig kontrakt med selskapet Cleanpipes, som sørger for at kundene ikke surfer på pornosider og annet ikke-familievennlig materiale mens de befinner seg i restauranten.

Dette fungerer i følge Rosenkowitz fint – så langt har man ikke oppdaget at noen prøver å nå nettsider som det er sperret for.

Annonse