Ipredkoll.se finner fort ut om svenske IP-adresser er under etterforskning for piratkopiering.

Annonse


Svenske piraters våpen

Svenske fildelere som er redde for at de er under etterforskning kan nå selv finne ut om de har grunn til å være bekymret.

Sjekk IPen

Svenske Piratbyrån har opprettet tjenesten ipredkoll.se. Nettsiden sjekker maskinens eksterne IP-adresse mot en database med personer som etterforskes for brudd på opphavsretten.

I Sverige er det bare å besøke tinghuset for å finne ut hvilke IP-adresser som er under etterforskning. Disse IP-adressene blir hentet og lagt inn i Piratbyråns nett-database.

Heftig debatt på kristen-nettsted

Ipredkoll.se har også lagt ut på nett to anmeldelser mot pirater PDF-format. Den ene anmeldelsen kommer fra advokatselskapet Danowsky & Partners som nylig også var med TPB-rettsaken.

Annonse


Den kristne bloggen Sannigen Måste Fram liker Ipred-loven med overskriften «Vi har bevis mot de kriminella fildelarna». På bloggen er det også et kommentarfelt der piratforkjemperne mot kristendemokratene har startet en svært underholdende diskusjon.

Humorside eller seriøs blogg?

Kort tid etter at denne saken ble lagt ut publiserte kristen-bloggen en egen sak med tittelen «Nu har Herrens ord invaderat Norge» og lenket til denne artikkelen.

Samtidig tror flere at hele bloggen er en humorside grunnet det svært kontroversielle innholdet. Nyheter24.se omtaler bloggen som fake. Det er også kristendemokratenes kommunikasjonssjef Cina Gerdin overbevist om.

Denne bloggen har satt sinnene i kok hos svenske pirater. I kommentarfeltet er det over 500 innlegg.

Kilder:
Ipredkoll.se
Sanningenmastefram
Nyheter24.no