Wikipedia er ikke tilgjengelig fra onsdag til torsdag.

Annonse


Hele verden gikk på Wikipedia-spøk

Den irske studenten Shane Fitzgerald ville vise verden hvor enkelt det er å fikse på Wikipedia-artikler, og lurte en rekke store aviser i samme slengen.

Lagde eget sitat
Fitzgerald valgte nemlig å skrive inn et par sitater i den nylig avdøde komponisten Maurice Jarres Wikipedia-artikkel, med sitater som “Musikk er slik jeg vil bli husket. Når jeg dør vil en siste vals spilles i hodet mitt, som bare jeg kan høre”. Kort tid etter at sitatene var skrevet plukket en rekke store aviser som blant annet The Guardian og The Independant opp sitatet, og siterte de i nekrologene sine.

Kort tid etterpå annonserte imidlertid Fitzgerald at sitatene var falske, og avisene måtte se seg nødt til å endre på de publiserte nekrologene.

– Husk å sjekke kilden!

– Målet mitt var å vise universitetsstudenter i Irland hvordan man kan påvirke det store nyhetskildene, samt hvordan avisenes avhengighet av nettet kan lede til problemer, forteller Fitzegerald i et senere intervju med Guardian.

Han lyktes åpenbart, og vi fikk nok en gang være vitne til farene med Wikipedia. The Guardians redaktør har imidlertid senere uttalt at han fortsatt synes Wikipedia er en strålende kilde for informasjon, men man må være nøye med å sjekke opphavet til det som står der, så man ikke går på slike lureforsøk igjen.

Kilde:
Cnet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse