winmo65-xperia-x1-1

Annonse


Microsoft bannlyser VoIP i egen «App Store»

Microsoft har nettopp sluppet listen over hva slags applikasjoner de ikke vil tillate i deres kommende programbutikk for mobiler. Voice over IP (VoIP)-programmer er bare et av dem.

Kommer i 2009
Totalt er det 12 ulike programtyper som ikke er lov på Microsofts Marketplace. Blant de finner vi VoIP-programmer som Skype, programmer over 10MB, samt programmer som er ment for å bytte ut standard-nettleseren på enheten.

Microsoft Marketplace har planlagt lansering sammen med Windows Mobile 6.5, som er forventet å komme i løpet av andre halvdel av 2009.

Strenge regler
Utviklere har lenge ventet på å høre noe mer spesifikt fra Microsoft om hva slags programmer som vil være tillatt, slik at de så raskt som mulig kan sette igang å jobbe med Windows-spesifike apps. Mange er imidlertid overraskende over de strenge reglene, sammenliknet med Apples App Store.

Annonse


Andre mener imidlertid det er bra at Microsoft er såpass konkrete med regelsettingen, slik at det ikke blir så mange spørsmål rundt godkjenningen av apps, slik det har vært for Apples App Store.

Hard kamp
Hvordan Microsoft vil hevde seg på applikasjonsmarked vil være en spennende utvikling å følge. Apple har gjort fenomenet til en superhit, og annonserte nylig at applikasjon nummer 1 milliard hadde blitt lastet ned.

For en full liste over reglene til Microsofts kommende Marketplace, sjekk pdf-en her.

Kilde:
ITworld