Fengsel eller store bøter vanker for pirater som blir tatt for nedlasting av musikk. Portugal går andre veien, og har gjort det lovlig å piratkopiere film til eget forbruk - altså ikke-kommersielt.

Annonse


Regjering stenger pirat-tracker

I går satte den Malaysiske regjeringen foten ned, og beordret tjenesteleverandøren Shinjiru om å stenge ned LeechersLair.com, som ble hostet på deres servere.

Hard motgang
Leechers Lair er på ingen måte en like profilert tracker som den svenske Pirate Bay, men har vært et tilholdssted for omtrent 18 000 medlemmer.

Nedleggelsen regnes som enda et hardt slag for torrent-miljøet.

Brøt 22 år gammel lov
Nedleggelsen skal ha kommet etter at den Malaysiske regjeringens avdeling for konsum- og nettsikkerhet beordret Shinjiru, LeecherLairs host, om å lukke siden. Grunnen skal ha vært brudd på seksjon 41 i opphavsbeskyttelsesloven fra 1987.

Annonse


Shinjiru skal ha blitt fortalt at hvis de ikke stengte siden ville det bli sett på som brudd på malaysisk lov, noe som fikk dem til å stenge tilholdstedet uten varsel.

Ikke første gang
Dette er ikke første gang regjeringen i Malaysia har prøvd å tatt ned torrent-sider via Shinjiru før. De fleste har imidlertid kommet tilbake andre steder, og ikke ført til permanente nedleggelser.

Trenden den siste uken er imidlertid klar – The Pirate Bay-saken har virkelig skremt piratene og gitt opphavsbeskyttelse-forkjempere blod på tann. I går skrev vi at flere svenske trackere allerede har lagt ned, og trenden vil tvilsomt snu med det første.

Kilde:
TorrentFreak