win7

Annonse


– Internett er for farlig

Internett er fortsatt et farlig sted å ferdes, ifølge Scott Charney, sjef i Microsofts Trustworthy Computing-gruppe.

Gamle versjoner utsatt
Ifølge Charney har sikkerheten blitt langt bedre i Windows jo lengre utviklingen har gått, og det er hovedsaklig gamle versjoner av deres operativsystem som er mest utsatt.

Windows Vista har for eksempel ikke fått like mange smeller som forgjengeren XP, som har hatt flere angrep rettet mot seg. Likevel er det ikke trygt enda.

– Det er fortsatt en følelse av at det ikke er trygt nok, forteller Charney, og fortsetter:

Annonse


– Internett var opprinnelig ikke bygd for det vi gjør i dag. Nå bruker vi internett til en utrolig mengde ting, hvor mye av det dreier seg rundt kommersielle transaksjoner, poengterer Charney.

Mer sikkerhet i hardware
En av løsningene er å putte mer sikkerhet inn i PC-ens maskinvare, av den enkle grunn at det er mye vanskeligere å tukle med maskinvare enn programvare. Han legger imidlertid vekt på at Microsoft skal fortsette å jobbe hardt med sikkerheten i programvaren sin.

– Med Windows 7 skal vi fortsette å fokusere på sikkerheten, og prøve å trekke sikkerheten inn på områder som har vært utsatte tidligere. Blant annet skal vi utvidde krypteringen til flyttbare enheter, slik som minnepenner.

Se hele intervjuet med Charney her.

Kilde:
Cnet

Annonse