bluetooth logo.jpgeef2df4e-c7a8-4c04-b55a-6bfd3b53

Annonse


Her er Bluetooth 3.0

Som forventet ble de offisielle spesifikasjonene for Bluetooth 3.0 annonsert i går. Den nye versjonen av denne populære trådløse standarden, som lar enheter som mobiltelefoner, laptoper og spillkonsoller kommunisere med hverandre og annet utstyr, får nå nye muligheter.

Det viktigste med Bluetooth 3.0 er naturligvis hastighetsøkningen.

Raskere
Dagens Bluetooth er begrenset til 3 Mbps-hastighet. Ikke allverden. Bluetooth 3.0 vil imidlertid støtte hastigheter på opptil 24 Mbps. Dette oppnås ved at Bluetooth vil nå kunne utnytte WLAN-forbindelser for å overføre store mengder data. Altså, er både telefonen din og laptopen din utstyrt med 802.11-radio, vil Bluetooth bruke denne for å flytte data mellom enhetene. Og det forutsetter ikke at du har trådløst nettverk satt opp, da forbindelsen opprettes direkte mellom maskinene.

Andre teknologier som introduseres i Bluetooth 3.0 gjør at forbindelsen er mer responsiv, og at batterilevetiden blir betydelig bedre.

Annonse


Dessuten skal det være mindre sannsynlig at enheter kobler seg fra hverandre hvis du for eksempel beveger på telefonen du har i lomma – og den mister forbindelsen med headsettet.

Om et års tid
Brikkeprodusenter er allerede i gang med å shippe Bluetooth 3.0-maskinvare, og det forventes at de første produktene som støtter teknologien vil dukke opp i løpet av 9-12 måneder. Det nevnes imidlertid ikke hvem som vil være først ute, men interessen skal være stor både blant produsenter av datamaskiner og mobiltelefoner, og ikke minst TV-produsenter.

Vi følger med.

Kilde:
PC World

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse