Mens stoppeklokken går kan du riste babyen - helt til den aldri skriker mer. Dette «spillet» har Apple godkjent.

Annonse


Denne ble godkjent av Apple!

Apple roser seg av å ha streng kvalitetskontroll med hvilke applikasjoner som får lov til å finne veien inn i deres App Store, der de selger programmer til iPhone.

Stopper i vilden sky

Flere ganger har de stoppet programmer de finner upassende. I september i fjor sa de nei til et prompe-program.

Samme måned sa de også nei til programmet Podcaster, angivelig fordi deler av programmet har samme funksjoner som Apples eget iTunes.

Og i slutten av februar fjernet de støtten for de morsomme, japanske smiley-symbolene som gjør SMS-skriving langt artigere enn på andre telefoner.

Annonse


Men DETTE sa de ja til

Utrolig nok slapp Apple igjennom programmet «Baby Shaker». Dette programmet fungerte slik at du så en søt liten baby. Plutselig begynte babyen å gråte. Volumet økte, til det ble uutholdelig – akkurat slik som virkeligheten er for mange småbarnsforeldre.

Og så kom det groteske. Ved å riste iPhonen kunne du få barnet til å tie stille. Så stille at det faktisk til slutt er dødt – med to kryss over øynene for å markere det.

Mor gjorde anskrik

Apple har nå fjernet fra App Store, men det er utvilsomt oppsiktsvekkende at det ble godkjent i første omgang. Noen må ha sovet i timen – og fortjener utvilsomt å bli ristet litt (om enn ikke så hardt som den stakkars babyen).

Det var for øvrig en kvinne som selv hadde fått oppleve å få sitt lille barn ristet til døde av en voldelig far som gjorde amerikansk presse oppmerksom på applikasjonen.

Programmet ble lagt ut for salg mandag, og kostet 99 cent (6,50 kroner). Først i går – California-tid – ble den fjernet fra App Store.

Apple har nå formelt bedt om unnskyldning for at programmet slapp igjennom nåløyet.

Oppdatert 23/4-2009 kl. 23.00

Kilder:
Yahoo News/AP
Techcrunch.com
News.com