Den lille touch-skjermen er både skarp og funksjonsrik.

Annonse


Sharp først ut med touchpad-skjerm

Sharp er klar for å masseprodusere laptoper med berøringsfølsomme skjermer istedenfor vanlige touchpads.

Touchskjerm som mus
Det har ikke vært stor utvikling på touchpads i det siste. Den største nyvinningen har nok vært fra Apples nye unibody-Macbooks med deres gigantiske, knappeløse glasstrackpads, men det har fortsatt bare vært trackpads.

Nå har Sharp vist frem en småkjip laptop, med én veldig kul nyhet – fremfor en vanlig touchpad for å styre musen har de slengt på en berøringsfølsom skjerm.

Skarpt
Trackpad-skjermen har en oppløsning på hele 854 x 480 piksler, og har en rekke programmer laget spesifikt for den lille skjermen. Du kan se et par eksempler i videoen under.

Kjip innvendig
Resten av laptopen er imidlertid ikke så mye å skryte av. En 10,1-tommers skjerm med oppløsning på 1024 x 600 piksler, 1,6 GHz Atom N270-prosessor, 1GB minne, 160 GB harddisk, samt 3 USB-porter, Ethernet, WiFi, bluetooth 2.1 og kortleser.

Det skal imidlertid sies at Sharp ikke var først med å vise fram en laptop med to skjermer. Asus har allerede vært på banen med noe lignende, men denne ganger er det ikke snakk om en prototype, men et produkt ferdig for produksjon.

Prisen er fortsatt usikker, men maskinen sies å skulle gå for omtrent 820 dollar, 5600 kroner.

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse