Ingen av de små og lette PC-ene skaper problemer for noen versjon av Windows 7, sier Microsoft.

Annonse


– Alle Win7-versjoner vil kjøre på netbooks

Mandag brakte finansavisen Wall Street Journal en melding om at bare den nedstrippede versjonen av Windows 7 vil kunne kjøre på såkalte netbooks – små lette, bærbare PCer som i dag gjerne kjører Linux eller Windows XP.

Velg den SKU-en du vil

Nå imøtegår Microsoft disse påstandene. Fra selskapet heter det nå offisielt at samtlige versjoner (SKU-er) av Windows 7 – fra Starter Edition og Home Basic til fullblodsversjonen Premium – vil kjøre på samtlige netbooks som kommer på markedet etter at operativsystemet er lansert.

Windows 7 vil også trolig kjøre på mange eldre netbooks, men Microsoft kan ikke garantere dette.

Begrensninger

Starter Edition har flere begrensninger i forhold til de dyrere versjonene av Windows 7. Blant annet vil den ikke kunne bruke gjennomsiktseffekten Aero på samme måte som de «modnere» versjonene.

Annonse


Den andre «lett-versjonen», Home Basic, vil i følge Microsoft bare bli tilgjengelige i utviklingsland – eller rettere sagt i markeder som Microsoft betegner som «under utvikling».

Brukerkrav avgjør

Men det er altså ikke snakk om tyngre og lettere versjoner av OS-et når det gjelder krav til maskinvare og ytelse. Snarere er det snakk om hvilke krav brukeren har, og hvor mye plass på disken hun eller han ønsker at OS-et skal ta.

Microsoft anbefaler likevel Home Premium-versjonen som optimal for mini-PC-er. Men sier også at de aller minste av dem nok kan trives bedre med Starter-versjonen.

Kilde:
BetaNews.com