Windows 7 nærmer seg. Har du en god nok PC?

Annonse


Bygg den ultimate Windows 7-PCen

ZDnets guide gir deg en pekepinn på hvilke komponenter du bør velge når du endelig skal installere Windows 7.

Oppgrader i forkant av Windows 7-lanseringen

Adrian Kingsley-Hughes har sett seg ut de komponentene han mener er best for et Windows 7 x64-basert system. Det er en perfekt tid å planelgge en oppgradring på, spesielt fordi Release Candiaten er rett rundt hjørnet.

Denne maskinen vil takle alle dagens spill, har god lagringskapasitet og er stillegående. Windows 7 er ventet i butikkhyllene sent i år eller tidlig 2010.

Disse komponentene er «best»

Det er ingen overraskelse at Intels Core i7 er førstevalg når det kommer til CPU. 920-modellen kjører på 2.66GHz og koster rundt 2200 kroner.

En slik CPU krever et LGA 1366-kompativelt hovedkort. ASUS P6T Deluxe V2 er Kingsley-Hughes valg. Dette koster det samme, 2400 kroner. Mye penger for et hovedkort, men det støtter 24GB minne (som om man noen gang kommer til å kjøpe det).

Kingsley-Hughes valgte hele 12GB minne. 1500 kroner koster dette oppsettet som er av type OCZ DDR3 og kommer i oppsett som seks 2GB moduler

Skjermkort, harddisker og lydkort

Valget av skjermkort falt på EVGA GeForce GTX 285 GTX 1GB GDDR3. Ikke noe å fnyse av dette kortet. Pris? 2900 kroner. Kingsley-Hughes begrunner valget med at det er stillegående og har en gode kjøleegenskaper.

Valget faller på vanlige harddisker og ikke SSD grunnet pris og lav lagringskapasitet. Istendefor får man et 3TB-system for 2800 kroner i form av 1TB Western Digital Caviar Black og 2TB Western Digital.

Valget av lydkort falt på Creative X-Fi Titanium PCIe. Det er billig og leverer alle fordelene, blant annet EAX i spill. Rundt 900 kroner.

Det siste man trenger er en strømforsyning. 700W SeaSonic M12 SS-700HM leverer masse krutt og er modulær slik at man unngår rot i kabinettet. Prisen ligger på 1100 kroner.

Totalpris på denne maskinen ender på overkant av 12 700 kroner.

Oppsummering

Man slipper selvsagt unna å betale godt under halvparten og likevel ha en fin maskin til musikk og surfing, men denne er også meget god til gaming og har god lagringsplass. Den store strømforsyningen sørger også for at den er oppgraderbar med nye harddisker eller andre komponenter.

Alle priser er hentet fra de billigste nettbutikkene i Norge.

Kilde:
ZDNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse