firefox

Annonse


– Firefox mest usikker

Sikkerhetsselskapet Secunia har lansert en rapport som helt sikkert vil skape debatt.

IE ikke verstingen

Ofte har Internet Explorer, kongen på haugen med store deler av nettlesermarkedet vært kåret til den mest usikre.

Selvsagt også fordi den også brukes av flest og dermed lokker til seg hackerne.

Kun uker etter lanseringen av IE8 kommer altså Secunia med en overraskende rapport som finner at Firefox hadde flest feil i 2008. Firefox har lenge vært den mest populære nettleseren etter Microsofts Internet Explorer.

Annonse


Godt over dobbelt så mange hull

Rapporten som kan leses her (PDF) konkluderer med at Mozillas nettleser hadde flest sårbarheter i 2008.

Sårbarheter betyr i dette tilfellet feil i nettleseren hackere kan bruke til å stjele sensitiv informasjon fra brukeren.

Med på testen var de fire mest populære nettleserne: Internet Explorer, Safari, Opera, og Mozilla Firefox. Opera hadde færrest feil med 30 etterfulgt av IE (31) (IE 5.x, 6.x, og 7) Safari (32) og Firefox med 115.

Mozilla slår tilbake

Mozilla slo timer etter rapporten tilbake mot Secunia på sin blogg og mener at de i motsetning til sine konkurrenter legger frem alle sine feil, mens konkurrentene ikke avslørerer feilene og bruker eksterne selskap for å finne dem.

Blogg-innlegget er signert Lucas Adamski sjef for sikkerheten i Mozillas kode. Adamski mener at de interne sikkerhetssjekkene selskaper som Microsoft og Opera (ofte outsourcet til sikkerhetsselskap) bruker er meget gode og han mener at de sannsynligvis finner mange feil på denne måten.

Feil Adamski mener ikke nødvendig blir offentliggjort og dermed ikke er med i Secunias rapport.

Kilder:
Neowin.net
Mozilla Security Blog

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse