Ved lanseringen jublet MS-toppene, men det tok fort slutt. Vista er i mange Windows-entusiasters øyne glemt. Nå er det Windows 7 som gjelder.

Annonse


Texas forbyr Vista

Vista ble ikke den store forbrukersuksessen Microsoft hadde håpet på. Verst er det kanskje likevel at bedrifter og offentlige instistusjoner også nekter å bruke OSet.

Forbyr Vista

Mange store selskaper holde seg til det gamle OSet Windows XP og ser ingen eller små forbedringer i forhold til Vista, spesielt når de kommer frem til hvor mye det vil koste å oppgradere.

Det samme har også staten Texas i USA funnet ut. Microsofts smått hatede OS er bannlyst for bruk i offentlig sektor i staten.

Holder seg til XP

Så lei av Vista er faktisk senatet at de har en lov i budsjettet som forbyr oppgradering til Vista.

– Vi prøver ikke på noen måte å mobbe Microsoft, men problemene med akkurat dette operativsystemet er kjent på landsbasis, forklarer senator Juan Hinojosa og påpeker at XP fungerer veldig bra.

Må søke om Vista

Skal noen som jobber i det offentlige i Texas ha Vista må det sendes søknad til budsjettkomiteen. Sikkert ikke noe som vil gjøre OSet særlig mer populært.

Microsoft har 1500 ansatte i delstaten og er selvsagt langt fra fornøyde:

«Vi er overrasket over at Texas’ finanskomitee har valgt plukke ut et spesifikt produkt for en urettferdig behandling. Vi håper denne loven forsvinner etterhvert som budsjettet går gjennom sine prosesser», sier en Microsoft-talsperson per epost.

Kilde:
Computerworld

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse