Nokia N810 WiMax

Annonse


Nokia begraver Wimax

Mobilgiganten Nokia har trukket seg vekk fra den trådløse Wimax-teknologien (mobilvarianten, må ikke forveksles med den stasjonære).

Trådløs «revolusjon»
Selskapet har i sin tid vært aktivt i utviklingen av Wimax Mobile, som er en trådløs nettstandard med svært lang rekkevidde og veldig høye hastigheter.

Nokia har til og med hatt en fast plass i det såkalte Wimax-forumet, som er en sammenslåing av selskaper som promoterer standarden.

Wimax ikke fremtiden
Nokias toppsjef Anssi Vanjoki hadde imidlertid noen sterke ord om Wimax under en pressekonferanse i San Francisco for noen dager siden. I følge Vanjoki er Wimax vår tids Betamax, en teknologi som er i ferd med å utkonkurreres av en annen variant av 4G-nettet, kalt LTE.

Annonse


Nokia mener at LTE er fremtiden, og de ser ikke Wimax få ordentlig fotfeste noe sted i verden. LTE vil dominere teknologilandskapet innen 2015, mener Vanjoki, og påstår at i løpet av denne tiden vil vi se nesten global dekning.

For et års tid siden slapp Nokia sitt første (og tydeligvis siste) Wimax-produkt, tablet-enheten N810. Denne selges ikke lenger.

Andre vil være venner
I følge andre aktører i bransjen er det rom for at LTE, Wimax og 3G ved siden av hverandre, men Nokia ser ut til å ha tatt side, og minner om at store amerikanske leverandører som AT&T og Verizon er godt i gang med å bygge ut LTE i USA.

Så kan vi jo bare spekulere i når vi vil se teknologien her til lands.

Kilde:
Financial Times

Annonse