Firefox har klatret forbi IE 7 på det europeiske markedet.

Annonse


Firefox går forbi IE

Mozillas nettleser Firefox har virkelig vokst de siste årene. Nå har den nyeste versjonen Firefox 3.0 gått forbi den mest populære versjonen av Microsofts Internet Explorer, IE 7, i Europa.

Firefox leder over IE 7
Markedsandelrapporten kommer fra StatCounter, som kan fortelle at Firefox 3.0 har en markedsandel på 35 prosent – ett prosentpoeng over IE 7.

Grunnen til nedgangen i IE 7 er ifølge StatCounter lanseringen av IE 8, som nå har vokst til 2,3 prosent i Europa. De aller fleste av IE 8-brukerne var antageligvis tidligere IE 7-brukere.

– Dataen viser at Firefox er i ferd med å ta igjen forspranget til Internet Explorer, og ligger bare 10 prosent bak Microsofts nettlesere kombinert, forteller StatCounter-sjefen Aodhan Cullen.

Annonse


Opera større enn IE i Russland
Tallene gjelder imidlertid for det europeiske markedet generelt. Det er allerede et par land hvor Firefox har gått forbi Internet Explorer. I for eksempel Polen bruker 51 prosent Firefox, mens IE bare har 36 prosent av markedsandelen, fulgt av Opera med 10 prosent.

Opera har også sine favorittland fordelt her og der, og rager faktisk høyere enn IE i Russland, hvor de har 37 prosent av markedsandelen.

Annonse