Piratene spores ved IP og blir merket på Google Maps.

Annonse


Google lanserer gratis musikktjeneste

Google har nettopp lansert en gratis nedlastingstjeneste for musikk i Kina, rapporterer nettstedet Wired.

Vanskelig marked
Kina lider åpenbart stort av piratkopiering, og mange selskaper har prøvd forgjeves å innføre bedriftsmodeller som har tålt den harde konkurransen fra pirater.

Ifølge IFPI blir 99 prosent av alle musikkfiler distribuert i Kina piratkopiert, og det lille som er igjen av musikkmarkedet (78 millioner dollar) utgjør mindre en én prosent av det globale markedet.

Over én million gratis sanger
Nå har Google inngått en avtale med en rekke store musikkselskap, for å tilby 350 000 gratis sanger til kinesiske nettbrukere. Dette tallet vil øke til 1,1 million sanger, forteller Google.

Annonse


– Dette er det første seriøse forsøket på å prøve å tjene penger på onlinemarkedet i Kina. Jeg kan ikke forklare hvor viktig dette øyeblikket er, forteller Lachie Rutherford, president for asiatiske avdelingen til Warner Music.

Bedre kvalitet enn piratene
Rutherford har tro på at Googles tjeneste vil bli populært, hovedsaklig ved å tilby musikk med bedre kvalitet enn det piratene kan gi.

I tillegg vil brukere kunne søke etter sanger med en rekke variabler, som blant annet antall beats i takten, samt instrumentene som blir brukt i sangen i tillegg til vanlig artist/album-søk.

Annonseinntekt
Både Google og arbeidspartnerne vil tjene penger fra tjenesten ved å selge annonseplasser. Det er heller ikke klart om Google har planer om å utvidde tilbudet utenfor Kina, men det er lite sansynlig. Tjenesten ble laget spesifikt for det vanskelige markedet i Kina, mens andre bedriftsmodeller åpenbart fungerer fint på vårt marked.

Kilde:
Wired