Dommen mot de fire Pirate Bay-bakmennene er nå endelig stadfestet.

Annonse


50-lapp for å bli anonym

The Pirate Bay har tidligere ikke tatt betalt for noe som helst, bortsett fra annonser. Nå vil de ta en femtilapp pr. måned av brukere som vil være garantert anonyme.

Før jul kunne ITavisen fortelle at The Pirate Bay planlegger å gjøre brukerne usynlige for myndigheter, plateselskap, filmselskap og andre som vil den ulovlige fildelingen til livs.

Ironisk navn

Nå er systemet på det nærmeste klart. Navnet er med kjent Pirate bay-ironi IPREDATOR – et spark til den omstridte, svenske IPRED-loven

Loven, som har kommet som et resultat av et EU-direktiv (Intellectual Property Rights Enforcement Directive), gjør det langt lettere for rettighetshavere å forfølge private fildelere.

Dette fordi adgangen til å få ut opplysinger om hvilke faktiske personer som skjuler seg bak IP-adresser har blitt kraftig utvidet i forhold til tidligere lovgivning.

VPN-basert

Men Pirate bay vet altså råd. Den 1. april lanserer Pirate Bay det nye systemet, som baserer seg på VPN (Virtal Private Network).

Systemet lager med andre ord en privat tunnel mellom trackeren og den som laster ned eller opp. Bare leverandøren av VPN-tjenesten (i dette tilfelle Pirate Bay) kan se IP-adressen. Og denne leverandøren kan holde til i et land der det ikke er mulig å få ut opplysninger som kan bidra til å spore opp brukeren.

Beta med invites 1. april

Pirate Bay lover bedre sikkerhet enn med standard VPN. Oppsiktsvekkende nok vil de ta betalt for tjenesten (endelig en forretningsmodell?) – visstnok rundt en femtilapp (5 Euro) i måneden.

Når tjenesten åpner 1. april er det snakk om en betaversjon. Bare 500 blir sluppet inn i første omgang. Om du er interessert, kan du be om en invite HER.

Kilde:
Torrentfreak.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse