Sesams Oslobilder er tatt på tidspunkter der det er få mennesker i gatene, av hensyn til personvern.

Annonse


Google fjerner gatebilder

Google i Storbritannia har fjernet flere bilder fra sin populære Street View-tjeneste. Disse bildene viste aktiviteter som de involverte følte var krenkende for privatlivet, for eksempel en mann som går inn i en sexbutikk, en som blir arrestert, en som er syk, pluss flere avslørende bilder av private hjem.

Sort hull
Slike bilder er nå fjernet, og erstattet med en sort skjerm som informerer om at det aktuelle bildet ikke lenger er tilgjengelig. I følge BBC er det imidlertid fortsatt mulig å se flere av de suspekte bildene hvis man beveger seg litt opp og ned gata.

Google har hele tiden hevdet at de sørger for å ivareta privatlivet, og sladder både ansikter og bilskilt automatisk. De lover også å reagere på alle meldinger om potensielt støtende innhold, noe de tydeligvis har gjort i denne omgang.

Google Street View for Storbritannia ble lansert først for få uker siden, og totalt dekker nå tjenesten ni land. Inkludert Nederland, der Google nok vil få en mye større jobb med å fjerne bilder fremover, tror vi.

Også i Norge
I Norge finnes det en tilsvarende tjeneste lansert av Sesam, der Oslo og Trondheim dekkes. Sesam sladder også ansikter og bilskilt, og lover å fjerne støtende bilder.

Kilde:
BBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse