fennec

Annonse


Mozillas mobilnettleser får add-ons

I februar skrev vi at mobilnettleseren til Mozilla, Fennec, hadde kommet i alpha-utgave, og var klar for tidlig testing av utviklere og andre interesserte.

Nå har nettleseren kommet i beta, og kommer i den anledning også med en rekke nye funksjoner.

Støtter add-ons
Den største nyheten er uten tvil støtten for add-ons. Denne funksjonen har gjort storebroren Firefox til en suksess på nett, og skal også gjøre Fennec til et godt alternativ til for eksempel Opera Mobile og iPhones Safari.

Mozilla oppfordrer utviklere til å prøve å overføre add-ons fra Firefox til Fennec, og i tillegg til å lage egne add-ons til den lille nettleseren. Allerede finnes det er par tillegg man kan installere, som for eksempel et lite Twitter-tillegg som lar deg twittre fra adressebaren.

Annonse


Prøv selv
Desverre er det fortsatt bare én mobil som nettleseren støtter, nemlig Nokias N810 Internet Tablet. Skulle du ha denne kan du laste ned nettleseren direkte via denne lenken.

For andre interesserte har Mozilla laget en emulator, slik at man kan prøve ut nettleseren på både Windows, Mac og Linux.

Det er selvfølgelig meningen at nettleseren skal støtte flere mobiler etterhvert, men i testperioden er det enklest for Mozilla å kontrollere spredningen så mye som mulig.

Prøv ut selv, og gjerne del med i kommentarfeltet hva du synes.

Kilde:
Cnet