fildeling-nedlastning

Annonse


Nekter å stenge pirat- hub

Superrask fiberoptikk kan brukes til mer enn rask nettsurfing. Det er Lysehubben et godt eksempel på.

Simonsen på krigsstien

Rundt 3000 sjeler er medlemmer av det private fildelingsnettverket, der filmer, musikk og andre godsaker deles på P2P-basis.

Advokatfirmaet Simonsen spesialiserer seg på å fakke fildelere, og har lenge vært på krigsstien for å stoppe den populære hubben.

Ingen hjelp å få

Men de få ingen hjelp av ledelsen i Lyse Tele, Rogalandsselskapet som leverer de raske linjene til om lag 100 000 norske og danske kunder. De norske kundene – ofte gjennom lokale samarbeidpartnere – er fordelt på flere deler av Sør-Norge.

Annonse


– Vi antar at nettet vårt også brukes til ulovlige ting. Men etter det jeg kjenner til er dette er et fildelingsnettverk der filene ligger lokalt hos brukeren. Det kan ikke vi gjøre noe med, sier drifts- og sikkerhetssjef Øyvind Gabrielsen hos Lyse Tele til Aftenbladet.no.

På linje med Telenor

Slik han ser det, er det bare politiet og myndighetene som kan be om å få ut informasjon om hva navngitte brukere foretar seg på nettet.

Samme holdning har også flere andre store bredbåndsleverandører, blant dem Telenor. Telenor har også nektet å sperre for The Pirate Bay, under henvisning til at de ikke kan bestemme hvilket innhold kundene kan se, så lenge dette innholdet ikke er klart ulovlig.

Annonse