«OneSwarm» fungerer i nettleseren og derfor kompatibel med alle operativsystem.

Annonse


Er dette The Pirate Bays arvtager?

OneSwarm kan bli det neste store innen fildeling.

Anonym fildeling der brukerne bestemmer

«OneSwarm» gjør fildeleren helt anonym og har derfor en styrke i forhold til torrent-teknologien der alle kan se fildelerens IP. «OneSwarm» er åpen kildekode og har dessuten styrken med at det også kjører fra nettleseren og er derfor kompatibel med alle operativsystem.

Med «OneSwarm» deler man kun innholdet med andre på sin liste som også selvsagt er helt anonyme. Her er det venner og venners venner som gjelder og dermed vokser listen med folk etter som flere henger seg på.

Venner legges til helt anonymt ved å legge inn vennens unike nøkkel (dermed avsløres ikke navn eller kallenavn). Dette gjøres i stor skala på forumet til programmet.

Stor interesse

Ønsker man å dele med hele verden er dette også mulig. Det er også mulig å være selektiv på hvilke venner man deler med. Utviklerne kaller dette friend-to-friend data sharing (F2F).

Som så mange andre ganger er det private programmerer og uavhengige organisasjoner og universitet som står for utviklingen på fildelings-fronten. «OneSwarm» er utviklet av personer ved universitet i Washington.

Utviklerne kan fortelle om en ganske unik interesse for programmet. Tolv dager etter lanseringen av programmet hadde 100 000 personer vært innom hjemmesiden (25 000 nedlastinger). 40 prosent av de besøkende er fra Sverige, ifølge Aftonbladet.

Kilder:
RedFerret
Aftonbladet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse