DRM-befengt DRM er historie for europeere og amerikanere. Men japanerne henger etter. Nå ser det likevel ut til å løsne der også.

Annonse


– Vi har allerede tapt

Platebransjen har ingen tro på sin egen strategi med å saksøke Pirate Bay eller enkeltpersoner som deler filer.

Bevisst strategi

Alt sammen er skuebrød, og ledd i en bevisst strategi der det handler om å tyne så mye penger som mulig ut av en døende forretningsmodell før den tar kvelden for godt.

Det hevder den respekterte teknologibloggen TechCrunch.

Overraskende svar

Bloggens medarbeider Michael Arrington hevder han hørte disse utsagnene i en privat samtale han nylig hadde med en sjef i et av de store plateselskapene.

Da samtalen kom inn på hvilken framtid sjefen så for seg når det gjaldt musikksalg i en nettbasert tid, var svarene overraskende.

Først må CDen dø

Framfor å tro at CD-alderen skulle fortsette i det uendelige eller at finurlig, digital kopisikring fortsatt skal kunne mure brukerne inne i en verden som Apple og Microsoft styrer sammen med platebransjen, mente sjefen tvert i mot at all musikk på sikt vil bli gratis.

Dette vil imidlertid ikke skje før rundt 2011, i følge plateselskaps-sjefen. Han mente at CD-salget, som nå minsker med 20 prosent pr. år, først må nærme seg det absolutte nullpunkt.

Kamp om konsertbilletter

Først da vil platebransjen gi opp sin nåværende forretningsmodell, og konsentrere seg om konserter, t-skjorter og kaffekopper med popstjernemotiv i stedet.

Interessant nok mener den samme, ikke navngitte sjefen at kampen om oppmerksomhet i fildelingsnettet vil bli minst like hard som den tradisjonelle kampen om radiospilling og artistopptredener i TV-sendinger.

Belønningen for å bli lastet ned av mange vil være fulle klubbhus og konserthaller, til dels med betydelig høyere billettpriser enn i dag…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse