Nå kan amerikanske bokormer lese Kindle-bøker på sin iPhone.

Annonse


Kindle for iPhone

De som vil kjøpe elektroniske bøker fras Amazon har hittil måttet kjøpe en dyr og klumpete dings – en såkalt Kindle til 2500 kroner.

Mange begrensninger

Nå slipper Amazon Kindle-plattfomen løs for iPhone og iPod Touch. En ny applikasjon som tilbys gjennom App Store lar deg lese Kindle-bøker på Apples mobiltelefon og mediespiller – vel å merke om du kjøper bøkene.

For «frigjøringen» betyr ikke at du nå kan kopiere bøker fra din Kindle til din iPhone – eller omvendt. Det er altså kun bøker som du har kjøpt via iPhone som kan leses på iPhone, samtidig som bøkene du har lagret på Kindle bare kan leses på den.

Må via Safari

I tillegg kan du ikke kjøpe bøker via applikasjonen. Du må dessuten bruke nettleseren Safari for å kjøpe bøkene via Amazons nettside. Deretter må du ta opp filen i iPhone-applikasjonen.

Annonse


Opplesningsfunskjonen (text to speech) på den nye versjonen av Kindle finnes ikke på iPhone-utgaven.

I tillegg må du fortsatt være bosatt i USA for å kunne kjøpe bøker. Alternativt «lure» Amazon til å tro at du er det, med amerikansk kredittkort og falsk adresse.

Det er første gang Amazon slipper e-bøkene sine løs for andre plattformer enn deres egen. Det er ikke kjent om det er planer om å lage Kindle-applikasjoner for Windows Mobile, Symbian eller andre mobilplattformer.

Kilde:
Yahoo News/AP

Annonse