asus1

Annonse


Verdens tøffeste hovedkort

Elegant utseende er ikke det første man nødvendigvis forbinder med et hovedkort, som tross alt stort sett er gjemt inne i en kasse.

Asus viser imidlertid i disse dager et superstilig konsept av en ny type hovedkort, som er designet med keramisk beskyttelse på hele baksiden, slik at varmen fra prosessorene blir raskere fjernet. Dessuten sørger det keramiske belegget for at hele hovedkortet er mer solid fysisk.

Kjølig
På oversiden brukes det også spesielle kjøleribber i keramisk materiale, og ikke bare ser alt dette veldig kult og futuristisk ut, det bidrar også til at overklokkingspotensialet er langt høyere.

asus2

Annonse


En annen nyhet er at hovedkortet bruker SO-DIMM-minneplasser, altså en noe uvanlig type (brukes stort sett i bærbare maskiner, ikke stasjonære) som tar fysisk mindre plass. Som igjen gir bedre plass til andre komponenter og bedre luftflyt.

Marine Cool, som hovedkortet heter, er foreløpig ikke til salgs, men vil vises frem på CeBIT-messen som er rett rundt hjørnet. Og det ventes at Asus vil på et tidspunkt slippe produktet til butikkene.

Kilde:
Hot Hardware