EA-sjefen John Riccitiello lar seg ikke skremme av økonomikrisa.

Annonse


EA kaller økonomikrisa en velsignelse

Vi har blitt vant til å lese om oppsigelser hos uttalige spillselskaper i det siste, men å oppdage at noen synes dette var en positiv trend hadde vi aldri forventet.

EA kaller imidlertid nedgangen en velsignelse, og mener de har god grunn til å mene det.

Skuffet over dårlige tall
På lik måte som mange andre spillselskaper har også EA blitt rammet av den økonomiske nedgangen som har rammet store deler av den vestlige verden.

EA har måttet sagt opp tusenvis av ansatte, og tidligere i februar kalte EA-sjefen John Riccitiello de dårlige tallene en “klar skuffelse”.

Annonse


– En velsignelse
Alt dette skulle de fleste tolke som en negativ trend. Riccitiello lar seg imidlertid ikke skremme, og hevder under DICE-konferansen i Las Vegas at økonomikrisa er bra for spillbransjen.

– Dette er en velsignelse. Harde tider betyr at vi vil se mindre søppel i butikkhyllene, og mange tullete, små spillselskap (riff-raff) vil gå konk, konstaterer Riccitiello.

Var for store
Videre sier han at EA også var for stort, og hadde godt av litt nedbemanning:

– Vi var nok for store for dagens økonomiske situasjon. Størrelsen holdt oss tilbake.

Han fortsatte å snakke om hvordan spilloppfølgere kan innovere en sjanger, at det er viktig å ikke miste fokuset på PC-spill og at outsourcing til mindre spillselskaper alle er viktige poeng for EA fremover.

Kilde:
Wired