E75

Annonse


Proft fra Nokia

Det strømmer inn med pressemeldinger fra mobilkongressen i Barcelona, og det er nå Nokias tur til å lansere nye modeller.

I denne omgang fokuserer selskapet på proffmarkedet, og lanserer blant annet to nye mobiler i E-serien. Disse heter E75 og E55, og begge inkluderer et nytt grensesnitt for e-post, samt støtte for Nokia Messaging. Det nye e-post-grensesnittet skal gjøre det helt unødvendig å bruke PC når du skal jobbe med e-post, ifølge Nokia.

Komplett kommunikasjon
E55E75 har utskyvbart QWERTY-tastatur, og skal være inspirert av den originale proffmobilen Communicator 9300. Nokia ser på E75 som en videreføring av konseptet. Den har ellers 3.2 megapiksel-kamera, GPS, WLAN, super-3G og alt annet man forventet fra en moderne telefon. E55 har tilsvarende spesifikasjoner, men har ikke fullt QWERTY-tastatur, i stedet er det vanlige mobiltastaturet utvidet for å gjøre skriving enklere.

Begge telefonene lanseres i løpet av andre kvartal.

Annonse


I tillegg ble det lansert en ny GPS-sentrisk telefon: 6710 Navigator. 6710 Navigator har fullt kartprogramvare, naturligvis, i tillegg til egne knapper for navigering og et ekstra stort display. Det følger også med et bilsett for enkel montering. Telefonen har 5 megapiksel-kamera, WLAN, super-3G og resten av forventede funksjoner. Lanseringen er planlagt i løpet av tredje kvartal 2009.

Ny butikkløsning
I tillegg til maskinvare avslørte Nokia også sin nye nettbutikk, som kan beskrives som en App Store-konkurrent. Ovi Store, som den heter, skal levere innhold som er tilpasset dine egne preferanser, utfra applikasjoner du kjøper. Ikke minst skal butikken foreslå programmer ut fra din fysiske plassering og dine sosiale forbindelser (hva enn det skal bety). Konseptet skal lanseres i mai, og den første mobilen som støtter det er Nokia N97, den nye supertelefonen fra selskapet. Vi er spent på å prøve det ut.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse