MySpace rydder opp. Nå vil politikerne at Facebook kjører samme, harde politikk mot sex-overgripere.

Annonse


Fjerner 90 000 sex-griser

MySpace har hatt flere tilfeller der det har blitt påstått at de er et slags fristed for eldre menn som vil ha kontakt med unge jenter.

I ett av tilfellene ble de saksøkt for svimlende 186 millioner kroner.

Skippertak

Nettsamfunnet har flere ganger lovet bot og bedring, men presset fra politikere, foreldreorganisasjoner og en rekke andre grupper har bare økt.

Nå tar de et skikkelig rufs. Derfor har om lag 90 000 påståtte sex-overgripere blitt identifisert og fjernet fra tjenesten.

Annonse


– Gjør det samme, Facebook!

Antallet er det dobbelt av det MySpace selv antok i fjor.

Statsadvokatene i North Carolina og Connecticut jobber nå for å få med seg Facebook på samme type opprydding. Til sammen har de to nettsamfunnene over 280 millioner brukere.

– Ta ansvar!

– Disse nettstedene ble laget for at unge mennesker skulle kunne kommunisere med hverandre. Overgripere kommer til å tråle disse områdene fordi de vet at det er barn der. Derfor har disse sosiale nettverkene et ansvar for å gjøre dem trygge for barn, sier statsadovkat Roy Cooper i North Carolina til Yahoo News/AP.

Gått med på tiltak

Begge de to nettsamfunnene har gått med på å innføre bedre verktøy for å bekrefte brukernes alder. Samtidig har de innført sperre for å søke etter medlemmer som er under 18 år.

De har også blitt pålagt å luke ut personer som er straffet eller har vært i politiets søkelys i forbindelse med overgrep mot barn.