Ser kjent ut?

Annonse


Reis til Mars med Google Earth

Google slo på stortromma da de i går kveld lanserte versjon 5.0 av populære Google Earth. Programmet har nemlig fått en lang rekke fascinerende nye funksjoner, og blitt en dermed et enda mer fristende tidsfordriv.

Havutforskning
Nyheten Google er mest stolt av er muligheten til å utforske under havet. Du kan zoome inn gjennom overflaten og titte på hvordan grunnen er utformet under bunnen, selv om det kun gjelder utvalgte steder foreløpig. Dessuten har Google lagt inn en rekke videoer som viser filmklipp om livet under havet, og som er laget av de fremste forskerne innen feltet. Ikke minst kan du utforske tredimensjonale kopier av kjente vrak, til og med Titanic!

Havet er en ting, Google Earth 5 lar oss også fly helt til Mars. Hele planeten er nå tilgjengelig, og kan utforskes akkurat på samme måte som jorda. Så du kan studere fjellformasjoner og andre eksotiske steder på den røde planeten.

Historie
Tilbake på vår egen planet kan du nå aktivere en tidslinje som lar deg gå tilbake til bilder tatt for flere år siden. Dermed kan du følge med på hvordan bygninger og andre landemerker ble bygd, for eksempel.

Annonse


London for ti år siden.

Til slutt er det nå også mulig å ta opp turene dine og dele dem med venner. Stilig.

Nye Google Earth kan lastes ned her.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse