IQ820

Annonse


Se HPs nye, lekre mini- PCer

På en pressekonferanse i går kveld viste PC-produsenten HP, som har befestet sin posisjon som Norges ledende PC-leverandør med 31,2 prosent av markedet, frem sine kommende maskiner for våren.

Noen av dem er riktignok allerede tilgjengelige, noen har vært annonsert og skrevet om tidligere, men det var hyggelig å få et overblikk med fatsatte norske lanseringsdatoer og priser.

Kraftig lettvekter
Den maskinen HP virket mest stolt av heter Pavilion dv2, en såkalt entertainment notebook, og i følge selskapet er det en slags kombinasjon av kraften i en fullverdig laptop, og den lette vekten til en netbook.

Så, maskinen er lett (1,8 kg), liten og behagelig å se på, samtidig som den faktisk er oppsiktsvekkende kraftig. Vi snakker AMD Athlon Neo-prosessor, opptil 4 GB minne, opptil 500 GB harddisk, Radeon HD3410 skjermkort, 12,1 tommers skjerm, HDMI, Bluetooth, webcam og innebygd 3G i noen varianter.

Annonse


Maskinen kommer uten optisk drev, men det kan selvfølgelig kobles til (og Blu-ray er støttet). Den billigste modellen vil koste 5999 kroner, og den fullt spekkede kommer til å ligge på 7999. Maskinen kommer i salg i uke 15.

DV2

Trykksensitive
Videre så vi et nytt underholdningsmonster som heter TouchSmart IQ820, som er en stasjonær maskin der hele PCen er innebygd i den store og superskarpe skjermen.

En litt mindre versjon av denne maskinen har allerede vært tilgjengelig, men den nye utgaven har en 25 tommers trykkskjerm med 1080p, innebygd Blu-ray-spiller, bedre grafikkløsning (Nvidia GeForce 9600 med 512 MB minne) og til og med innebygde fargede, blinkende lys som setter deg i riktig stemning.

Maskinen så riktig så fet ut, og kommer i salg i disse dager til 16.999 kroner.

Trykkskjerm finnes også på TouchSmart tx2, en bærbar maskin som kan brukes både som tradisjonell laptop og tablet-pc. Denne fokuserer altså også på multimediebruk, og dermed har den behagelig design og gode nok spesifikasjoner: Turion X2 RM-74-prosessor, 4GB med minne og 320GB harddisk.

Det er plass til ordentlige høyttalere, webcam og fjernkontroll også, og det hele vil koste 9999 kroner. Maskinen sendes også ut i disse dager.

Selv denne vil kunne kjøre Gaikai

Små og lekre
Til slutt nye netbooks, fremdeles det hotteste for tiden. Disse ble vist frem ved flere anledninger tidligere, men nå kommer maskinene til Norge.

Maskinen det er mest snakk om er den knallrøde jentenetbooken med utseende designet av moteskaperen Vivienne Tam. Maskinen i seg selv er altså ikke noe unik, men HP hevder at utrolig mye tid har gått til å sørge for at PCen er attraktiv og fremstår som et moteobjekt. Spesifikasjonene er Intel Atom N270-prosessor, 1GB med minne, 80GB harddisk, Bluetooth, WLAN, og 3G-modul på utvalgte modeller.

Maskinen leveres med Windows XP Home. Prisen på den rimeligste konfigurasjonen er 5999 kroner, og den leveres fra uke 12.

Mininote 700

Og synes du mote-PCen blir for dyr, og for rød, kan du kjøpe den så godt som identiske Compaq Mini 700. Spesifikasjonene er de samme, men siden maskinen ser mer konservativ ut, koster den bare 3999 kroner. Valget er ditt. Den leveres også fra uke 12.

Annonse