Dette er utgavene man kan velge mellom i Beta 1.

Annonse


Windows 7 «Netbook Edition»?

Vista er så tungkjørt at Windows XP må gjøre jobben for Microsoft på netbook-maskiner. Det vil Microsoft gjøre noe med i Windows 7.

Minst tre versjoner

Kanskje kan endelig Windows XP pensjoneres når Windows 7 kommer (offisielt er det fortsatt tidlig 2010). OSet kommer nemlig i en slanket utgave som skal prestere godt på netbooks, små maskiner som er tregere enn vanlige laptoper og som må ha noe som er lett å kjøre rundt.

Det fortalte ihvertfall Microsoft teknologinettstedet Cnet på et møte i London. Fra før av er det kjent og testet at Windows 7 vil fungere fint på maskiner med kun 1GB-minne.

Til salgs separat?

Netbook utgaven vil være ytterligere optimalisert for å kunne konkurrere med Linux på det kjapt voksende netbook-markedet.

Annonse


I tillegg til netbook-utgaven kommer det selvsagt en vanlig utgave for forbrukermarkedet og og en eller flere for bedriftsmarkedet ifølge News.co.uk.

Det er foreløpig usikkert om netbook-utgaven blir tilgjengelig separat i butikkhyllene eller om det kun kommer forhåndsinstallert.

Usikkerhet rundt endelig butikkutgaver

Senere har Microsoft etter Cnets publisering av nyheten fortalt at de enda ikke er klare til å avdekke hvor mange eller hvilke utgaver av Window 7 vi får.

Samtidig benekter de jo ikke at en netbook-versjon er på vei. Vi får se.

Kilde:
Cnet