Steve Ballmer kunne både presentere Windows 7 og ny Windows Live under sin keynote i Las Vegas.

Annonse


Last ned Windows 7 i morgen

LAS VEGAS (ITavisen.no): Beta-utgaven av Windows 7 ble rett før nyttårlekket på nettet.

Skulle kommet til våren

Dette er kanskje grunnen til at Microsoft-sjefen Steve Ballmer besluttet å framskynde testversjonen.

Noen snakket om mars, andre om april. Men natt til i dag norsk tid forkynte Ballmer under sin hovedtale på CES-messen her i Las Vegas at beta 1-versjonen er tilgjengelig for alle fra og med i morgen, fredag 9. januar.

Nå snakker noen om juni eller juli som mulig lanseringstidspunkt for den kommersielle versjonen.

Annonse


– Beste Windows noen gang

Det dreier seg om en fullt ut fungerende versjon som har fått strålende omtale av de som har prøvd den.

– Vi føler at dette er den beste versjonen av Windows noen sinne. Vi har jobbet med å gjøre alt riktig dene gangen, sa Ballmer – uten å nevne at Windows Vista ikke fikk den samme strålende mottagelsen.

– Jeg vil oppfordre alle til å laste den ned fredag, sa han.

Sømløst på alle kanter

Ballmer sa videre at ting denne gangen fungerer sømløst og som du forventer. Du får ikke en endeløs rekke med feilmeldinger og advarsler. Og vi får vel legge til at svært mye av det vi så ligner mye på Apples konkurrerende operativsystem OS X.

Som for eksempel knapperaden med tilgjengelige og/eller åpne programmer under, som Microsoft ikke kaller dokk. Men som ligner så mye på Apples dokk at det kan få mer enn en advokat til å skru på salærtaksameteret.

Du kan for øvrig lese en detaljert gjennomgang av forbedringene og de nye funksjonene HER.

Helt ny Windows Live

Men det er ikke bare Windows som nå blir oppdatert. Også Windows Live (altså Messenger, Hotmail og en rekke andre MSN-tjenester) har gjennomgått en grundig oppussing.

Dette fikk vi demonstrert i detalj under talen. Blant annet kan du nå bruke Wink-funksjonene med virkelige ansikter – ikke bare grafikk.

Slipper klipp og lim

Og i Hotmail trenger du ikke lenger klippe og lime inn adressene der du skal møte vennene dine. Du bare slår opp i søkefunksjonen i rammen på høyre side og klikker på det som kommer opp. Og vips! Så er det limt inn i meldingen din.

Ballmer ser for øvrig for seg en helt sømløs Windows-verden der du ikke trenger å tenke på om du eller den eller de du skal kommunisere med bruker mobiltelefon, PC eller TV. Alt skal gå på skinner, mente han.

En sky av data

Microsoft operer med det moteriktige «cloud»-begrepet når de skal beskrive hva som kommer til å skje i det de mener er nær framtid. En sky av informasjon, underholdning og kommuikasjonsveier vil omgi oss, og fra denne skyen kan vi bare velge – uten å tenke på den avanserte teknologien som ligger bak.

Dette er en drøm både Microsoft og Apple har hatt lenge. Men et virvar av produsenter og standarder har så langt satt en stopper for ekte sømløshet.

Du kan se hele Ballmers tale i videoopptak HER.