Toshibas USA-sjef Enrique Rodriguez kunne stolt presentere både «Cell TV» og direktelading av mediefiler på TVen.

Annonse


Se alt direkte på TV

LAS VEGAS (ITavisen.no) De fleste av oss driver fortsatt og brenner mediefiler på disk før vi setter den i DVD-spileren og spiller den av på skjermen. Og de mest nerdete av oss (som undertegnede) har PCen i stua, koblet til TVen.

Rett inn i TVen

Nå er det slutt på dette, om vi skal tro representantene fra det japanske storselskapet Toshiba. De har nå lansert en helt ny serie med REGZA-TVer som takler de vanligste typene mediefiler på direkten – uten at du behøver å koble på noen ekstra apparater.

TVene har inngang både for SD-kort og USB, og kan dermed lese direkte fra fotokort og eksterne harddisker.

YouTube på steroider

Det er bare å koble på kort eller harddisk, så vises filtreet. Så velger du bare den filen du vil spile av – akkurat som på PC. Og så vises filmen eller bildet direkte på skjermen.

Annonse


REGZA kan også vise YouTube og nett-TV direkte. Om oppløsningen er dårlig, settes det inn teknologi som automatisk gjenkjenner og skalerer innholdet, slik at det ser akseptabelt ut.

Snakker ikke om Blu-ray

Toshiba var som kjent selskapet bak HD-DVD, formatet som måtte gi tapt i konkurransen med Blu-ray.

Nå snakker Toshiba verken om HD-DVD eller Blu-ray lenger. I stedet har de hatt stor suksess med sitt XDE-system, som gjør at standard DVD-plater blir (i følge Toshiba) nesten like skarpe å se på som Blu-ray.

Selskapet staser med andre ord hardt på innovasjon, og vil ikke ligge noe tilbake for større konkurrenter på hjemmeelektronikkens marked, slik som Sony og Panasonic.

Demp reklamen!

Av andre nyheter selskapet kan presentere her i Las Vegas finner vi Dolby Volume , et system som sørger for at alle TV-kanaler beholder samme lydstyrke. Det gjelder faktisk også reklame, som gjerne er mikset irriterende mye høyere enn TV-lyden for øvrig.

Interessant er også Cell TV, en sett op boks for digital-TV som kan kjøre (og ta opp!) inntil seks høyoppløste HD-kanaler på en gang. Nøkkelen er som navnet sier CELL-prosessoren, som også sitter i Playstastion 3.

Mye mer CELL

Denne prosessoren ble utviklet av Toshiba i samarbeid med Sony og IBM. Tanker var å få på plass en teknologi uavhengig av Microsoft som kunne ivareta hjemmebrukerens behov for spill, film og annen digital underholdning. Og som er kraftig nok til også å kunne kjøre framtidige formater.

Nå virker det som denne utviklingen har startet for alvor.