Superstjernen Bono ønsker seg en endelig løsning på fildelingsproblemet i 2010.

Annonse


Gir 710 millioner til Palm

U2-sangeren og superstjernen Bono er utvilsomt søkkrik. Men mange vil nok sette spørsmålstegn ved hvordan han bruker pengene sine.

Redusert til ingenting

Nå investerer han hele 100 millioner amerikanske dollar (om lag 710 millioner norske kroner) i Palm (tysk versjon kommer aurtomatisk) – et selskap som i sin tid var dominerende på håndholdte datamaskiner.

I dag er Palm redusert til periferien av et marked som domineres av Apple og iPhone – med Blackberry, Nokia, Sony Ericsson og alle de andre mobilprodusentene på slep.

Ikke fulgt med i timen

Palm var i sin tid dominerende på såkalt PDA (Personal Digitial Assistant), håndholdte mini-PCer som holdt styr på avtaler, kontakter og notater. I dag brukes stort sett mobiltelefoner til slikt. Så godt som alle telefoner har de fleste PDA-funksjoner innebygd. I tillegg kan de både spille spill, musikk og video.

Palm har kanskje ikke fulgt helt med i timen i det siste. Men nå har de våknet. De lager nå avanserte mobiltelefoner som kan det meste. For en drøy uke siden lanserte de et nytt operativsystem – Palm Nova.

Krisepakke

Dette Linux-baseerte operativsystemet beskrives som en blanding av iPhone, Blackberry og Nintendo DS. Palm har store forhåpninger til at de skal lykkes med dette.

Nå får de altså hjelp fra rock-adelen. Bono (Paul David Hewson) har gjennom sitt selskap Elevation Patners tidligere investert tungt i Palm, og har nå gjort klar en krisepakke som skal sette Palm i stand til å møte konkurransen.

Kilde:
Betanews.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse